Posvet cvetne esence za pomoč čustvom

Čustva so bistvo » človečnosti« z njimi se odzivamo na zunanji svet.

V življenju se srečujemo z različnimi čustvenimi situacijami in se nanje različno odzivamo.

Naravne cvetne esence

Strah nam deloma služi, da se pravočasno umaknemo nevarnosti, ampak ali se vam dogaja, da se bojite  nastopa, pogovora s šefom, letenja, pa morate na službeno pot? Ste tesnobni, pa ne veste česa se bojite? Slutite, da bi se vam lahko zgodilo kaj hudega?

Se pretirano bojite za svoje bližnje, otroke, starše, partnerja? Se jezite, ker vaše stranke zamujajo, ali pa na otroke, ki so nemirni, na partnerja, ki manipulira z vami? So vaši šolarji  brezvoljni, mlajši pa jokajo, ko morajo v vrtec? Težko sprejemate spremembe, na primer novo službo, selitev v drugo stanovanje?

Bachove cvetne esence za dojenčke

Je vaš dojenček nemiren in neprestano joče, vi pa ste v stresu, ker ne veste kako mu pomagati?

Ste dobili drugega otroka in je starejši ljubosumen in celo zopet moči posteljo?  Je pred vami porod in vas je strah? Je prišla v vaše življenje žalost za katero težko razumete čemu služi?

Če bi sledili svojim občutkom, svojim resničnim željam, svojim hrepenenjem, svojim lastnim mislim, potem ne bi poznali nič drugega kot veselje in zdravje ” (dr. Edward Bach).

Vsako čustvo ima svojo funkcijo. Če jim dovolimo biti, izzvenijo. Če jih potlačimo, tlijo in znova izbruhnejo kot ogenj. Naše dobro počutje je odvisno od naše zmožnosti čustva harmonizirati, še bolje, spremeniti negativna čustva v pozitivna. Strah v pogum, nezaupanje vase v samozavest, jezo v sočutje, sovraštvo v ljubezen, malodušje v radost, itd.

Pri tem nam lahko pomagajo Bachove cvetne esence, ki so odlična podpora boljšemu počutju in popolnoma brez stranskih učinkov. So varne tudi v nosečnosti, med dojenjem, po porodu, pa tudi za otročke.   

Kaj je Bachova cvetna terapija?

Zdravnik in homeopat dr. Edward Bach je odkril skrivno moč cvetov divjih rož, grmov ter dreves in nam zapustil 39 cvetnih esenc – kapljic za neškodljivo in preprosto pomoč v čustvenih stiskah. Že 80 let jih s pridom uporabljajo ljudje, starejši, mladi, otroci, nosečnice.

Bachove esence

Tisto v kapljicah kar zdravi, je duhovna kvaliteta ali informacija oziroma vibracija.

Kapljice zdravijo celostno, naša čustva, misli in dušo.

Cvetna terapija je duhovno zdravljenje. Kapljice na nas delujejo tudi, če se tega zavedamo ali ne. Vendar, če se tega zavedamo, lahko z njimi bolje sodelujemo. Čustva, kot so strah, jeza in žalost nam kapljice pomagajo preoblikovati v pozitivna čustva, kot so pogum, sočutje, veselje.

Edward Bach je bil prepričan, da je vzrok bolezni v naših čustvih. Če jih bomo pravočasno zaznali, jih sprejeli in preoblikovali, bodo prešla brez posledic. Kadar pa signalov naše duše, ki nas opozarja, da je treba nekaj v našem življenju spremeniti ne zaznamo in ne pričnemo problemov reševati, nam duša pošlje vidni telesni znak. In takrat smo se prisiljeni z njim ukvarjati.

Bach je menil, da je najbolje uporabljati kapljice preventivno, tako da do telesnih težav sploh ne pride.   

Cvetna terapija vzpostavlja duševno ravnovesje. Na nas deluje od znotraj, nas krepi in nam pokaže, kaj je dobro za nas in kako si lahko pomagamo.

Harmonizira naše čustveno stanje, pripelje nas do zadovoljstva in notranjega miru in hkrati tudi do boljšega telesnega počutja. 

Terapija deluje kot informacija, ki se iz cvetov, s pomočjo sončnih žarkov prenaša po vodi. Podobno kot pri homeopatiji, vendar cvetni pripravki niso homeopatski.

Zdravi vzroke bolezni in ne simptomov.

Ne nadomešča medicinske pomoči, kadar je ta potrebna, lahko pa je podporna terapija. Kapljice nam pomagajo razviti zaupanje, motivacijo za bolj aktivno prizadevanje za zdravje.

Je neškodljiva in preprosta terapija, primerna za vse starosti.

Kaj je osebna mešanica kapljic?

Jemanje vnaprej pripravljenih mešanic ni smiselno, kajti zdraviti je treba posameznika celostno, ne pa bolezni na splošno. Vzroki so pri vsakem človeku specifični in dr. Bach je bil prepričan, da je treba odpraviti vzroke.

Tako se ne zdravi astme, čira na želodcu, dermatitisa, anksioznosti, depresije, ampak čustvena stanja, ki do težave pripeljejo, na primer prevelika zahtevnost do sebe, strah, podredljivost drugim, problematični medsebojni odnosi, problem odločanja, izčrpavanje z delom, nezanimanje za življene itd.  

vrtnica

Kapljice pripravimo za posameznika v njegovi trenutni čustveni in siceršnji situaciji.

Na osnovi pogovora ali kake druge metode, kar je odvisno od širine znanja terapevta (govorica telesa, intuicija), Bachovi pomočniki pripravijo mešanico pripravkov (običajno dve do sedem esenc v steklenički).

Poznamo 39 stekleničk z različnimi Bachovimi pripravki. Če pripravimo za osebo stekleničko kapljic z 1 – 7 esencami, imamo 15 milijonov različnih možnosti in to je tisto bogastvo cvetov, s katerimi pomagamo ljudem. 

Rešilno zdravilo

Poznamo samo eno vnaprej pripravljeno mešanico. Tako imenovano rešilno zdravilo – Rescue remedy, ki ga je pripravil dr. Bach sam.

Namenjeno je za situacije, hude telesne in duševne stiske, ko moramo ukrepati takoj in nimamo časa razmišljati katere esence naj izberemo. So kapljice za prvo pomoč, mojstrsko izbrane in učinkovite.

Z Bachovimi kapljicami danes pogosto pomagamo otrokom, prav pri njih so učinki kapljic najboljši in najhitrejši. Medtem ko je pri odraslih potrebno ozaveščanje in sodelovanje s kapljicami in pogosto ugasnitev mnogih (intelektualnih) predsodkov o tem, kaj v kapljicah lahko deluje nanje in kako, so otroci še tako v stiku z naravnimi zdravilnimi energijami Bachovih esenc, da se te enostavno brez ovir prelijejo vanje. Fascinantno je, kako hitro delujejo kapljice pri njih.

Enako hitre in uspešne so pri živalih, ki jim tudi lahko pomagamo z Bachovimi kapljicam, pa tudi rastlinah.