TINA AŽMAN

Sem izkušena diplomirana terapevtka bownove terapevtske tehnike. Po več letnem izobraževanju sem diplomirala iz Originalne bownove tehnike Bowtech na Škotskem, na akademiji bownove terapije Avstralija (BTAA, Bowen Therapy Academy of Australia). Sem prva terapevtka originalne bownove tehnike v Sloveniji z zaključenim študijem te akademije.

Študij bownove terapije tudi nadaljujem in sem pred zaključkom magisterija originalne bownove tehnike za izkušene terapevte. Sem polnopravna članica mednarodne organizacije Bownovih terapevtov – The Bowen Association UK, strokovno združenje izvajalcev Bownove tehnike v Veliki Britaniji in po svetu, priznano s strani Komisije za komplementarno in naravno zdravstveno varstvo Velike Britanije.

Moja življenska zgodba pred tem, pa je tekla malo drugače. Študij na fakulteti za management ter diploma iz marketinga, delo na oglaševalskem področju ter kasneje na področju zdrave ekološke hrane, me ni osrečevalo. Začutila sem, da to enostavno ni to. Znašla sem se v kriznem življenjskem obdobju, ko nisem čutila nobene motiviranosti ter globoko čustveno otopelost, kar se je na telesnem nivoju kazalo kot občutek teže v prsnem košu.

Naključje je naneslo, da mi je bil poklonjen darilni bon za bownovo terapijo.Nekje po drugi terapiji sem začutila spremembe na telesu, po končanem sklopu štirih terapij pa sem občutila globoko olajšanje mojih težav, saj se je nekaj znotraj mene premaknilo.

To me je tako navdušilo in prepričalo, da sem se vpisala na izobraževanje bownove terapije v Ljubljani. Ker s pridobljenim znanjem nisem bila zadovoljna, sem iskala nekaj več. Tako sem tudi čisto po naključju 😊 našla avstralsko akademijo Bowtech.

Danes sem vesela, da sem sledila svoji intuiciji in sledila poti srca.

      

Sem strasna ljubiteljica kubanske kulture, ki se ji posvečam predvsem skozi afro kubanski ples in glasbo.  Pri plesni pedagoginji Maši Kagao Knez sem se našla v afro-sodobnem plesu, katerega sem začutila kot resničen del mene. Sem šolana pianistka v glasbeni šoli Tartini, posvečam pa se tudi igranju drugih inštumentov kot so afro kubanski bobni bata in konge. Zanima me, kako glasba vpliva na človeka in kako mu lahko pomaga, saj je je zvok osnovna vibracija, glasba pa uskljajuje um, telo in duha.

Posvečam se tudi umirjenim stilom joge, meditaciji, dolgim sprehodom na ljubljanskem Rožniku, obožujem Grčijo, za katero pravim, da je moj drugi dom, grški jezik in morje. Ljubezen do odkrivanja sveta me je peljala do prelepe Azije, doživete Afrike, barvite Južne Amerike in karibov ter znova in znova do plesne Kube.

IZOBRAŽEVANJA

Diploma Bownove Terapevtske Tehnike (Diploma Bowen Therapeutic Technique), Akademija bownova terapija Avstralija, BTAA, Škotska.

Mednarodni certifikat iz Anatomije, Fiziologije in Patologije (VTCT Level 3 Certificate in Anatomy, Physiology and Pathology for Complementary Therapies), Velika Britanija.

Certifikat Specializirani bownovi posegi 1, napredno (Specialized Bowen procedures 1, advanced), Akademija bownova terapija Avstralija, BTAA, Nizozemska.

Certifikat članstva strokovnega združenja Bownovih terapevtov Velika Britanija (Certificate of membership, The Bowen Association UK).

Certifikat Shiatsu in masaža za dojenčke (Baby shiatsu and massage), Anglija.

Certifikat Kraniosakralna terapija level 1 (Craniosacral therapy), Upledger Institute International, Zagreb.

Certifikat Kraniosakralna terapija level 2 (Craniosacral therapy), Upledger Institute International, Zagreb.

Certifikat Funkcionalna Anatomija & Yin joga teorija (Functional Anatomy & Yin Yoga Theory), Zagreb.

Certifikat Kitajska Traditionalna Medicina & Meridiani (Meridian & TCM) ter Vezivno tkivo in Facija v telesu, Zagreb.

Certifikat Meditacija & Filozofija joge (Philosophy & Meditation), Indonezija, Bali.

Certifikat Bachova cvetna terapija (Bach flower therapy), Ljubljana.

Cetifikat Kineziotapinga, Nasara International Taping Academy, Ljubljana.

Certifikat Temelji prehranjevanja – Pomembnost maščob v prehrani, British Nutrition Foundation.

Certifikat Temelji prehranjevanja – Nevarnosti skritih sladkorjev, British Nutrition Foundation.