Bownova Terapija izkušnje

 

” Bownova terapija je manualna terapija mehkih tkiv, ki sproži v telesu mehanizme zdravljenja. ”

Sestavljena je iz natančnih premikov po vezivnem tkivu ter vodi telo, da si zapomni svojo prirojeno sposobnost samozdravljena.

Temelji predvsem na osteopatskih načelih, kitajski medicini in anatomiji ter vezivnem tkivu, ki igra pomembno vlogo pri funkcionalnosti našega telesa.

” Terapija ureja živčni sistem ter si prizadeva doseči optimalno delovanje hrbtenice in nevromuskularno ravnovesje.”

Bownova Terapija izkušnje

Bownova terapija se je izkazala kot uspešna tako pri akutnih stanjih, kot pri kroničnih obolenjih.

Izkušnje kažejo, da je idealna za osebe, ki imajo bolečine ali pa se počutijo slabo na čustvenem in duševnem področju.

Terapija je odlična za športnike, fizično aktivne ljudi in plesalce, ki potrebujejo zdravljenje akutnih poškodb. Tako se lahko hitro vrnejo k svoji dejavnosti in nadaljujejo s treningi.

Terapija se je izkazala kot izredno uspešna pri novorojenčkih in dojenčkih, predvsem za kolike, krče, razdraženost in dolgotrajen jok,  prav tako pa je izredno priljubljena pri nosečnicah, ki jih velikokrat pestijo bolečine v križu in išias.

Zaradi svoje nežne narave je koristna pri nevroloških obolenjih, epilepsiji, po možganski kapi, v zadnjem času pa poročajo o njeni uspešnosti pri multipli sklerozi, parkinsonovi bolezni in dawnovem sindromu.

 

Mnenja zadovoljnih strank

” Ko me je zagrabil išias, sem bil v hudih bolečinah, ki so se razširile po celi nogi. Težko sem stal in hodil, prav tako sem težko sedel. Ker nisem želel dolgotrajno uživati protivnetnih in protibolečinskih tablet, sem iskal rešitev za moj stisnjen živec. Odločil sem se za bownovo terapijo in že po prvi terapiji sem se lahko premikal z veliko manj bolečin, popolno olajšanje pa je sledilo po drugi terapiji. Neverjetno kaj naredijo te nežni gibi bownove tehnike. Priporočam vsem, ki trpijo zaradi išiasa in bolečin v križu ”.

Klemen Ž.

 

” Pri Tini sem se oglasila zaradi motečega zvonjenja v ušesih (tinitus) in bolečin v križu. Ker sem vedela, da za tinitus oziroma v mojem primeru pulziranje v ušesu ni zdravil, sem se odločila poskusit z Bownovo terapijo. Njeni gibi so bili nežni neinvazivni in sproščujoči. Po končani terapiji sem se počutila prerojeno. V naslednjih dneh se mi je utripanje v levem sluhovodu umirilo in se spet pojavilo, le če sem se močno razburila.  Po drugi terapiji se pulziranje ne pojavlja več. Tudi bolečina v križu je popustila. Vseeno se še oglašam pri Tini enkrat mesečno, kar tako preventivno, da me spravi v ravnovesje. Hvala Tina, da si me rešila tinitusa, to je res zoprna stvar. ”

Tatjana D.

” Nežna in globoko sproščujoča terapija v prijetnem okolju. Priporočam! ”

Kristina W.

 

” Za bownovo terapijo sem se odločil zaradi pogostih glavobolov. Terapevtka mi je ob terapiji priporočila pitje veliko tekočine, ker sem bil dehidriran. Med terapijo sem občutil globoko sprostitev in se počutil prerojenega. Upošteval sem navodila o uživanju tekočine in lahko rečem, da so glavoboli sedaj redkost. Na terapijo se še občasno vračam zaradi globoke sprostitve in preventive.
Močno priporočam…”

Branko K.

 

‘’ Dobro je imeti na voljo terapijo v času akutnega stanja. Bownovo metodo vidim kot celostno preoblikovanje telesa. Zame deluje kot izboljšava na vseh treh ravneh, fizičnem, duhovnem in duševnem dobrem počutju. Če so vse tri ravni sinhronizirane, telo vibrira pri optimalni ravni energije in bolezni se je mogoče izogniti. Terapijo bom uporabljala, da moje telo ohranim sinhronizirano.

Tina ima zelo dober občutek, lepa in spoštljiva oseba, predana, skrbna in strastna o Bownovi tehniki. To počne zelo profesionalno in si vzame čas, da razume problem. Kot stranka se počutim udobno in sproščeno (do točke, da zaspim). ‘’

Agata J.

” Bownovo terapijo priporočam za relaksacijo, lajšanje bolečin v nosečnosti ter za alergije. Terapija je bila strokovna in počutila sem se udobno. Tina ima zelo pomirjajoč dotik, tako da sem se zelo hitro po začetku terapije popolnoma sprostila. Skozi celotno terapijo sem čutila rahlo sapico po telesu, podobno kot ”kurja polt”. S terapijo so bolečine v križu izginile ”.

Eva M.

 

” Imel sem grozne bolečine v kolenu, tako da skoraj nisem mogel hodit. Po igranju namiznega tenisa, se je situacija še poslabšala. Prijatelj mi je priporočil Bownovo terapijo, ki je njemu pomagala pri težavah z ramo. Po prvi terapiji sem lahko hodil že skoraj brez bolečin, po drugi terapiji pa so bolečine v kolenu popolnoma izginile. Terapija je bila zelo nežna, sproščujoča in prijetna, da jo priporočam vsem z težavami s sklepi in drugimi problemi. Opazil sem tudi, da imam več energije, kot prej in tudi spim veliko bolje.”

Demetrij A.

 

” Bilo je zelo lepo doživetje, res sprošujoče. Imela sem težave s prebavo (plini, napihovanje) in po prvi terapiji sem se počutila že bolje, težave na stranišču so izginile. Prišla sem na drugo terapijo z razdraženim, vnetim ušesom. Naslednji dan nisem več občutila bolečine. Poklicala sem Tino in rekla: to je neverjetno! Imela sem tudi stalne težave s kandido in vnetji (v glavnem vaginitis) in po terapiji so se težave zmanjšale. Povem lahko tudi, da sem večinoma spala resnično dobro in sem bila sproščena.

V prihodnosti bom Bownovo tehniko uporabljala za splošno dobro počutje, manj stresa, boljšega spanca, več energije, sprostitve.  Tina je moja prijateljica že od osnovne šole, poznam jo praktično celo moje življenje. Res cenim, da je tako profesionalna, ne da bi me silila govoriti, pustila me je, da sem se sprostila in se popolnoma umirila.  Komaj čakam, da ponovno pridem na Bownovo tehniko 😊 ”

Helena P.

 

Katere so še prednosti Bownove terapije?

Prednosti bownove terapije so tudi:

– odpravlja stres in izboljša spanje

– odpravlja bolečine in omejitve v telesu na vseh nivojih (križ, išias, kolki kolena)

– holistična terapija, nežna, učinkovita, neboleča in varna

– primerna za novorojenčke, odrasle, otroke, nosečnice, starostnike, športnike

– za dvig imunskega sistema in dobro počutje

– pomaga pri hormonskih neravnovesjih (ščitnica, neplodnost, PMS)

– pomaga pri dihalnih in prebavnih težavah

– pomaga pri migrenah in glavobolih

– pomaga pri nevroloških obolenjih (multipla skleroza, epilepsija, Parkinsonova, demenca

 

Ali je bownova terapija primerna za dojenčke?

Bownova terapija je neinvazivna in se lahko izvaja že pri novorojenčkih. Terapija nima kontraindikacij in stranskih učinkov. Je popolnoma varna in se lahko izvaja v maminem naročju.

” Je tako nežna, da jo lahko izvajamo takoj po rojstvu” .

Najbolj pogoste težave pri katerih pomagamo dojenčku so kolike, krči, refluks in druge prebavne težave, kjer so učinki vidni takoj.

Tudi nemirnim in jokajočim dojenčkom terapija zelo koristi, odpravlja pa tudi težave travmatične porodne izkušnje, sprošča fizično nelagodje, odpravlja težave mišično-skeletnega sistema ter umirja živčni sistem.

Izkušnje kažejo tudi, da bownova terapija za dojenčke uredi dihalne težave in razna vnetja ušes.

Na originalno bownovo terapijo se lahko naročite na 031 581 835. Pokličite, z veseljem vam pomagam priti do zdravja.

Poglejte si cenik bownove terapije tukaj.

 

© 2018 Bowtech – Vse pravice pridržane