Bownova Terapija

 

” Ste vedeli, da je zmožnost vašega telesa, da ozdravi veliko večja, kot ste si kadarkoli dovolili verjeti ” ?

Bownova terapija je učinkovita in nežna, uskladi živčni sistem, ponastavi možgane in odpravi omejitve ter bolečine v telesu.

 

Bownova Terapija

 

Terapija v zelo kratkem časovnem obdobju spremeni bolečino, naj si bo ta akutna ali kronična.

Posamezniki dosledno poročajo, da so postali bolj sproščeni, da se je njihov spanec in energija izboljšala, njihova možganska meglica pa se je dvignila.

Opazili so tudi precejšen premik v njihovi sposobnosti koncentriranja in da se je njihov čustveni svet začel premikati na pozitiven način.

Naše mišice v telesu imajo spomin na to, kakšno je telo v zdravem stanju, možgani pa imajo načrt za vrnitev v zdravo stanje. Bolečina na duševni, čustveni ali energični ravni, se kaže kot fizična bolečina.

Brez dvoma pride do bolečine pri poškodbah, zlomljenih kosteh itd., vendar so danes bolečine in problemi posameznikov večinoma kronične bolečine. Pri tem igra ključno vlogo naš čustveni odziv na bolečino, ki je lahko najpomembnejši dejavnik.

Ustaljeni vzorci razmišljanja in gibanja pogosto prispevajo k kroničnim bolečinam in omejitvam v telesu, zlasti pri stanjih, ki niso posledica poškodbe. Zato terapije, ki se osredotočajo samo na telo, ne delujejo.

Bownova terapija se osredotoča tako na fizično telo, kakor tudi na čustveno in psihološko raven.

 

Kaj je Bownova Terapija ?

 

Bownova terapija je edinstvena, neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Sestavljena je iz različnih »potegov« preko mišic v različnih smereh na majhnih delih telesa od vaše glave do konca prstov na nogi.

Cilj delovanja te terapije je mehko vezivno tkivo, ki ga imenujejo fascije.

Terapija cilja na predele, kjer obstajajo restrikcije v fascijah in jih sprošča, prav tako pa spravlja v prvotno stanje tudi različne živčne končiče in receptorje, ki kontrolirajo naše gibanje, ravnovesje in napetost mišic.

Vse te sprostitve se izvajajo z rahlim pritiskom, ki se mu telo ne upira in ne izzove naravnega obrambnega odziva telesa, kot se to zgodi pri masaži.

Med obravnavo z Bownovo terapijo preidejo pacienti v stanje globoke relaksacije, ki aktivira  telesu lastne regenerativne mehanizme, ki povrnejo ravnovesje oziroma optimalno zdravje.

Bownova terapija je holistična terapija, ki se dotakne jedra problema in ne le simptomov.

” Ta preprosta in nežna tehnika lahko v kratkem času prinese olajšanje, kar velja tudi za primere, kjer druge terapije niso dale rezultatov ”.

” S preprostimi besedami ta terapija izzove zdravilne mehanizme v telesu ”.

Potegi, ki jih usmerja Bownov terapevt, intervenirajo z možganskimi signali, ki telesu ukažejo naj se sprosti, opusti stres in čustveno navlako.

Pri terapiji gre torej zato, da daje terapevt  informacijo, telo pa naredi vse ostalo, da se ponovno poveže z ob rojstvu danim bluprint načrtom naše drže (posture) in zdravja, ki smo ga shranili v možganih.

 

Kakšne so prednosti Bownove Terapije?

– nežna, neboleča, učinkovita in varna.

– holistična tehnika, ki deluje na vseh nivojih, fizičnem, psihičnem in čustvenem

– prinese olajšanje pri mnogih akutnih in kroničnih stanjih

– primerna je za posameznike vseh starosti

– primerna je za vse zdravstvene težave

– primerna za novorojenčke in dojenčke

– primerna za starostnike, za kronične bolnike in vrhunske športnike

– odpravlja stres

– odpravlja bolečine

– odpravlja omejitve

– razstruplja organizem

– za splošno dobro počutje

– stimulira cirkulacijo limfe

– za boljšo fizično in psihično pripravljenost športnikov

 

Zakaj se odločiti za Bownovo Terapijo?

Za razliko od ostalih holističnih tehnik, Bownova tehnika aktivira številne mehanizme naenkrat in sicer preko živčnega in endokrilnega sistema.

Med drugimi tudi avtonomni živčni sistem, fascije, akupunkturne točke in meridiane, cirkulacijo limfe, detoksifikacijo, endofrine in propioceptorje.

Prednost bownove terapije je tudi, da je primerna za posameznike vseh starosti. Primerna je tudi za dojenčke in novorojenčke. Bownova terapija za dojenčke se je izkazala kot zelo učinkovita pri prebavnih težavah, nemirnih in jokajočih dojenčkih.

 

Kdaj se odločiti za Bownovo Terapijo?

Za bownovo terapijo se najpogosteje odločimo: 

– Bolečine v hrbtu in vratu

– Glavoboli in migrene

– Problemi s kolki, koleni, gležnji

– Menstrualne motnje, bolečine pri ovulaciji, nihanje razpoloženja (PMS), neplodnost, hormonska neravnovesja

– Prebavne težave

– Težave z dihanjem, astma, alergije

– Išias

– Kronična utrujenost in stres

– Dojenčki: Kolike, problemi s prehranjevanjem, nemirni dojenčki ali težave dojenčkov zaradi kompliciranega poroda, astma

– Težave otrok

Seznam težav, pri katerih lahko pomaga bownova terapija je še veliko daljši. Vse pogosteje se uporablja pri lajšanju simptomov Parkinsonove bolezni, Multiple skleroze in pri Downovem sindromu.

Bolj podroben opis vseh težav si preberite na bownova terapija izkušnje.

 

Kdo izvaja Bownovo Terapijo?

 

Strokovno izvajanje bownove terapije je izredno pomembno, saj mora terapevt dobro poznati delovanje celotnega organizma ter obvladati anatomijo in fiziologijo telesa.

Sem certificirana terapevtka bownove terapevtske tehnike. Diplomirala sem iz originalne bownove tehnike na akademiji za Bownovo terapijo Avstralija.

Izobraževanje nadaljujem in se trenutno posvečam magisteriju bownove terapije za izkušene terapevte.

Zaključila sem 1 letno izobraževanje anatomije in prejela Mednarodni certifikat iz anatomije, fiziologije in patologije.

Sem polnopravna članica mednarodnega strokovnega združenja bownovih terapevtov Velike Britanije in po svetu, ki je priznano  s strani Komisije za komplementarno in naravno zdravstveno varstvo Velike Britanije.

Vsako leto se še dodatno izobražujem, saj je za izboljšanje zdravja potreben celostni pristop k posamezniku. Zaključila sem strokovno izobraževanje iz Funkcionalne anatomije ter Kitajske tradicionalne medicine.

 

Izjave naših strank:

 

Spodaj si preberite izjave naših zadovoljnih strank:

 

” Bownova terapija deluje nežno, hitro in učinkovito”.

 

” Imela sem stalne težave s kandido in vnetji (v glavnem vaginitis) in po bownovi terapiji so se težave zmanjšale. Povem lahko tudi, da sem večinoma spala resnično dobro in sem bila sproščena ”.

 

” Imela sem težave s prebavo (plini, napihovanje) in po prvi bownovi terapiji sem se počutila že bolje ”

 

” Na bownovo terapijo sem prišla zaradi motečega zvonjenja v ušesih (tinitus) in bolečin v križu. Ker sem vedela, da za tinitus oziroma v mojem primeru pulziranje v ušesu ni zdravil, sem se odločila poskusit z Bownovo terapijo. Gibi so bili nežni neinvazivni in sproščujoči. Po končani terapiji sem se počutila prerojeno. V naslednjih dneh se mi je utripanje v levem sluhovodu umirilo, po drugi terapiji se pulziranje ne pojavlja več. Tudi bolečina v križu je popustila ”.

 

Pokličite in se naročite na originalno bownovo terapijo. Z veseljem vam pomagam priti do zdravja.

Pokličite na 031 581 835.

 

© 2018 Bowtech – Vse pravice pridržane