Bownova Terapija za alergije in astmo

” Znebite se težkega obdobja kihanja, kašljanja, srbečih oči, srbečega grla, otekle sluznice v nosu in splošne zasluzenosti ”.

Danes že več kot 20 % populacije trpi zaradi alergij in astme. Med njimi je vedno več otrok.

 

Kaj so vzroki alergij ?

 

Med razlogi za porast alergij so verjetno spremenjeni način življenja, procesirana hrana, sintetični aditivi v prehrani, ki močno zmanjšajo število koristnih bakterij v črevesju. Ker je 80 % imunskega sistema v črevesju, ima to negativni vpliv na imunski sistem sam.

Poleg tega smo izpostavljeni številnim kemikalijam (čistila, pralni praški) in onesnaženemu zraku ter sevanju. Vedno manj časa preživljamo na prostem, v naravi, kjer je zrak čistejši kot v mestih.

 

Bownova terapija se loti vzrokov alergij 

 

Najpogostejša alergija je seneni nahod. Pojavlja se spomladi, ko zacvetijo trave in nekatera drevesa. Simptomi se pojavijo hitro in so zelo nadležni. Za mnoge je to težko obdobje kihanja, kašljanja, srbečih oči, srbečega grla, otekle sluznice v nosu in splošne zasluzenosti.

Poleg tega se pojavi utrujenost in nezmožnost za delo. Predpisujejo se anti histaminiki, ki samo omilijo simptome, vendar pa ne odstranijo histamina iz telesa in ne preprečijo poškodbe celic.

Bownova terapija se je pokazala za zelo učinkovito pri senenenm nahodu in astmi. Veliko ljudi obišče Bownovega terapevta nekaj mesecev pred izbruhom cvetenja trav in dreves. Tako se januarja / februarja pripravljajo na cvetenje spomladi, maja / junija pa na cvetenje rastlin jeseni.

Nekje 5 x Originalnih bownovih terapij je lahko dovolj, da se izognete sezonski alergiji.

” Bownova terapija je holistična tehnika, ki obravnava jedro problema ”.

 

” Rezultati so dolgoročni, potreben je le vsakoletni vzdrževalni tretman ”.

 

Bownova Terapija pri Astmi otrok in odraslih

 

Tudi pri bronhialni astmi je Bownova terapija uspešna tako pri otrocih kot pri odraslih. Z Bownovo tehniko se zmanjša intenzivnost astmatičnega napada zelo hitro in učinkovito.

Tom Bowen, oče bownove tehnike je razvil posebno respiratorno proceduro za svojo ženo, ki je morala večkrat v bolnišnico zaradi hude astme. Po tej procedure ji ni bilo treba nikoli več na urgentno obravnavo.

Bownova procedura za astmo je nežna in se lahko izvede povsem varno tudi med astmatičnim napadom.

Procedura pripelje do sprostitve krča respiratornih mišic, do sprostitve krča diafragme in omogoči lažje dihanje.

Bownovi terapevti pokažejo in naučijo starše otrok z astmo del posebne procedure, da lahko pomagajo otroku ob napadu astme.

Bownova tehnika se ukvarja tudi z bronhitisom, sinusitisom, pljučnico in KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen).

Bowtech terapevti smo specializirali posebej za respiratorne težave pri otrocih.

 

Kaj je alergija ?

Alergija je odziv imunskega sistema na določeno snov, ki je povsem neškodljiva, a jo imunski sistem prepozna kot škodljivo za organizem in jo prične napadati s protitelesi. Vsakokrat, ko smo izpostavljeni določeni substanci ali več substancam, naše telo proizvede histamine in prostaglandine, ki povzročijo vnetni odgovor različnih jakosti.

 

Kateri so simptomi alergij?

 

V glavnem so respiratornega značaja.  Pojavlja se kihanje, kašljanje, srbenje oči, zasluzenost, izcedek iz nosu. Pridruži se lahko tudi vnetje oči (konjuktivitis). Simptomi so lahko tudi na koži (ortikarija, ekcem, osip), pa tudi na prebavnem sistemu (otekli jezik, ustnice, driska, slabost).

Alergijske reakcije so lahko blage ali hude. V najhujših primerih povzročijo izgubo zavesti, težko dihanje in pospešen ali oslabljen pulz in zahtevajo hospitalizacijo.

 

Kaj so alergeni ?

 

So snovi, ki izzovejo alergijsko reakcijo. Lahko so v zraku (cigaretni dim, prah, živalske dlake, perje, spore plesni, pršice).

Kot alergen lahko naše telo prepozna določena živila (jajca, mleko, soja, lešnik, mandelj, arašidi, školjke, ribe, gluten v žitih), seznam živil je na žalost vse daljši.

Alergenom, kot so prah in pršice se lahko izognemo tako, da naša oprema v stanovanju ne vsebuje tepihov, zaves in stvari na katerih se nabira prah (plišaste igrače). Pazimo tudi na to, da imamo v stanovanju naravne materiale, ki niso bili obdelani s škodljivi kemikalijami.

Tudi barve za stene in les so lahko strupeni. Posteljnino večkrat operemo in če gre za otroka ga moramo pogosto kopati. Pri prehrani pa se izogibamo vseh predelanih živil in tistih, za katere smo ugotovili, da sprožajo alergijo.

 

 

Pokličite na telefonsko številko 031 581 835 in se naročite na originalno bownovo terapijo ter se rešite alergij in drugih dihalnih težav.

 

 

© 2019 Bowtech – Vse pravice pridržane