Kako poteka obravnava z Bownovo tehniko?   

Med bownovo terapijo stranke ali pacienti ponavadi ležijo na terapevtski mizi, lahko tudi sedijo ali stojijo, če je to potrebno.

Terapijo sestavlja zaporedje nežnih, namenskih in učinkovitih » Bownovih potez«. Te poteze se lahko izvajajo na koži ali skozi tanka oblačila, če pacient tako želi.

Bownove poteze so podobne igranju kitare. Ko se terapevt dotakne mišic in tetiv, le te zavibrirajo po dolžini in s površine v globlje plasti. Napetost v mišicah in tetivah popusti.

Poteze si sledijo v določenem zaporedju in se izvajajo na točno določenih mestih v smeri, ki daje najboljši rezultat.

Po določenem številu potez terapevt zapusti sobo za nekaj minut, da telo lahko integrira informacijo.

Premor omogoča telesu, da si zapomni informacijo in da vzpostavi naravno ravnovesje. To je bistvo Bownove tehnike.

Po premoru, ko začne živčni sistem uravnavati napetost v mišicah, je pacient pripravljen na naslednji niz Bownovih potez.

Odvisno od težav, bownova terapija običajno traja med 45 – 60 minut.

Prvi obisk je namenjen pogovoru o težavah. Po kratkem pregledu in po izvedbi same terapije, vam priporočim število terapij ter vas seznanim z nadaljnim potekom.

Terapija se priporoča na 7 – 10 dni, saj tako omogočimo telesu, da integrira prejete informacije in naredi ustrezne spremembe. Pri nekaterih težavah, se terapija lahko izvede tudi prej.

Z ustrezno izbiro kombinacij in vrstnega reda potez lahko terapevt vpliva na celo telo ali pa samo na specifični del. Bownove poteze si telo zapomni in aktivira tiste procese, ki povrnejo telo v optimalno stanje oziroma prvotno stanje. Ko se aktivira celični spomin, se nedavne, pa tudi stare travme in prilagoditveni mehanizmi izbrišejo iz spomina.