Bownova Terapija za neplodnost

” Uporaba originalne bownove terapije pri parih s problemom neplodnosti, je v svetu in tudi pri nas pripomogla k rojstvu tako imenovanih bownovih dojenčkov ”.

Terapija pomaga parom, ki poskušajo zanositi. Uspešno je bila uporabljena pri parih, ki so imeli probleme z zanositvijo v Avstraliji, Novi Zelandiji, Velik Britaniji in drugod po svetu. Ponuja namreč dostopne, nežne in učinkovite solucije.

 

Kako pomaga originalna Bownova Terapija pri neplodnosti?

Terapija med drugim:

uravnovesi hormonski sistem

stabilizira in uravnovesi medenični predel

regulira menstrualni ciklus

izboljša plodnost moškega in ženske

omili čustveni in psihični stres

pozitivno deluje na centralni živčni sistem

 

Kaj je namen Bownove terapije?

Bownova terapija uravnovesi in naravna telo. Sem spada tudi odpravljanje t.i. »vozlov«, ki jih povzročajo krči v mišicah.

Mišice, ki so zaklenjene so velik porabnik kisika in hranil, ki jih tako lahko primanjkuje za druge organe. Ko se s terapijo odpravijo vozli in posledično izčrpavanje kisika in hranil, lahko telo prerazporedi to energijo za druge potrebe telesa, ki vključujejo tudi reporoduktivne funkcije.

Cilj Bownove terapije za (ne)plodnost je uravnovesiti hormonski sistem, povečati proizvodnjo moških spermijev, spodbujati zorenje jajčeca in sprožiti ovulacijo ob primernem času.

 

Zanositev po naravni poti

Bownova terapija se uporablja kot pomoč enemu ali obema partnerjema pri zanositvi in pomaga tako, da vzpostavi ravnovesje reproduktivnega in hormonskega sistema.

Partnerjema pomaga doseči optimalno fizično in emotivno stanje. Bownova terapija pri bodočih mamicah pomaga, da se regulira menstrualni ciklus, da pride do redne ovulacije in da se telo tako pripravi na spočetje.

Priporočljivo je, da se tudi partner udeleži terapije in se tudi njegov organizem spravi v ravnovesje.

 

Zakaj je priporočljivo, da se bownova tehnika izvaja na paru?

Bownova terapija se lahko izvaja le na moškem ali ženski, vendar pa je ugotovljeno, da je učinek veliko boljši, če se izvaja na obeh. V tem primeru par doseže optimalno psihično in čustveno stanje, da lahko pride do zanositve po naravni poti.

Pri parih, ki imajo težave z zanositvijo se pogosto pojavi tesnoba, ki še dodatno onemogoča zmožnost naravne zanositve.

Značilno za pare, ki ne morejo imeti otrok je, da so pod velikim pritiskom, da se pri njih pojavlja občutek krivde in depresija zaradi dolgoletnih neuspešnih poskusov, da bi dobili otroka.

 

Kako terapija poteka?

Terapija se izvaja leže na terapevtski mizi, sede ali stoje ter okvirno traja med 45 – 60 minut. Na željo stranke, se lahko izvaja skozi lahko, oprijeto oblačilo.

Prvi obisk zajema poleg same terapije tudi pogovor o težavah, pregled posameznih struktur telesa ter plan nadaljnih terapij.

Originalna Bownova Terapija ima izdelan poseben protokol za neplodnost, ki je sestavljen iz dveh faz:

– pripravljalna faza

– faza osnovana na specifičnem protokolu

Po končanem sklopu pripravljalnih terapij se prične s sklopom terapij po protokolu za neplodnost. Dogaja pa se tudi, da specifičen protokol sploh ni potreben, saj že v pripravljalni fazi pride do zanositve po naravni poti.

 

Kaj se še priporoča?

Priporočljivo je tudi uvesti določene spremembe v življenjski slog vsaj nekaj mesecev pred zanositvijo.

Vitalnega pomena je opustiti alkohol, procesirano hrano in izogibati se okoljskim toksinom v največji meri.

Priporočljivo je tudi odstraniti vse strupe in težke kovine iz organizma, da se telo lahko pripravi na zanositev.

Priporočljivo je uživanje nekaterih prehranskih dodatkov, o katerih se je dobro posvetovati z vašim zdravnikom.

 

Bownova terapija, kot priprava na umetno oploditev

Bownovi tretmaji se uporabljajo tudi pri pripravi na izven telesno oploditev istočasno s terapijo, ki je bila bodoči mamici predpisana s strani zdravnikov.

Bownovi tretmaji pomagajo, da je osnovna terapija boljša in hitrejša, da se proizvede več foliklov z zrelo jajčno celico, ob oploditvi pa pomaga, da se embrij vsadi v sluznico maternice.

” Bownova terapija je varen, neinvaziven in finančno sprejemljiv način za povečanje možnosti oploditve na naraven način,  ali pa le kot pomoč pri izven telesni oploditvi ”.

 

Pari pogosto sprašujejo, ali lahko Originalna Bownova Tehnika pomaga pri stresu, ki ga doživljajo v poizkusu zanositve?

In ali lahko pomaga pri tesnobi? 

Pri parih, ki poskušajo zanositi, pa jim to ne uspe ob določenem času, ali pa zaradi visokih stroškov zdravljenja, se lahko pojavi tesnoba. Bownova tehnika relaksira ves živčni sistem in tako izboljša stanje celotnega organizma.

 

Kako torej pomaga Bownova terapija pri (ne)plodnosti?

Glavna značilnost tehnike je, da relaksira živčni in mišični sistem in uravnovesi hormone. Tako se izboljša pretok krvi, izboljša se limfna drenaža in oživčenost organizma.

Ko se z Bownovo tehniko regulira menstrualni ciklus, pride pogosto do zanositve. Seveda so rezultati različni od primera do primera.

Vsekakor pa Bownova tehnika lahko izboljša vaše zdravje na splošno in poveča vaše možnosti za zanositev.

 

Ko pride do zanositve?

V primeru, da pride po Bownovi terapiji do nosečnosti, je koristen  učinek terapije tudi vzpostavitev stanja mišične uravnovešenosti v medenici – mišice niso toge. Dojenčki imajo namreč včasih težave zavzeti optimalni položaj, če jih obdajajo toge mišice.

Porodi, ki so ”prehitri” ali ”prepočasni’‘, so lahko odraz neuravnoteženega hormonskega stanja ženske. Skozi nosečnost je zato koristno narediti nekaj ponovitvenih bownovih tretmajev, da ohranite ravnovesje hormonov in mišic.

 

Pokličite na telefonsko številko 031 581 835 in se naročite na originalno bownovo terapijo za pare.

 

© 2019 Bowtech – Vse pravice pridržane