Bownova Terapija za nosečnost in porod

” Originalna bownova terapija pomaga obdržati zdravje in sproščenost skozi celo nosečnost. Po porodu pa lahko pomaga odpraviti probleme, ki bi se lahko pojavili pri mamici ali malčku ”.

V nosečnosti pride do hormonskih sprememb in posledično do nestabilnosti v medenici, ker popustijo vezi. Spremembe v centru težnosti, pa lahko povzročijo bolečine in poslabšanje že prej obstoječih težav.

 

Bownova Terapija v nosečnosti in po porodu

 

Mesečna bownova terapija pomaga umiliti nelagodja v času nosečnosti. Na enostaven in nežen način pomaga ohraniti zdravo hrbtenico, sprostiti stres, uravnovesiti sisteme v organizmu in olajšati zastajanje vode v organizmu.

Bownova terapija igra pomembno vlogo za zdravje in dobro počutje nosečnic pred in po porodu. Izvaja se lahko sede ali v udobnem stranskem položaju, tako da je vedno udobno.

 

Pri katerih težavah pomaga bownova terapija med nosečnostjo in po njej?

– bolečine v križu, hrbtu, kolkih, trtici, medenici, ramenih

– išias

– bolečine v nogah

– zatekanje nog, gležnjem

– krčne žile

– glavoboli, migrene

– kongestije dojk, boleče dojke

– problemi z dojenjem

– utrujenost

– stres

– poporodna depresija

– slabost, vrtoglavica

– prebavne težave, zaprtje, zgaga

– težka sapa

– zmanjšan nivo energije

– zastajanje tekočin

– nespečnost

– karpalni sindrom

– bolečine, pritisk na rebra

– več energije

 

Bownova Terapija v času nosečnosti

 

Proti koncu nosečnosti sta pod veliko obremenitvijo hrbtenica in medenica. Pride tudi do spremembe posture bodoče mamice.

Bownova tehnika lahko pomaga sprostiti naraščajoči pritisk v medenici z relaksacijo pelvisa, premikom ploda in z zmanjšanjem pritiska na maternični vrat.

Zmanjšajo se bolečine v križu in možnost nastanka varikoznih ven, hemoroidov, zaprtja, zatekanje nog in težav z mehurjem.

Eden najpomembnejših rezultatov bownovih tretmajev pa je optimalen položaj ploda, ki se pripravlja na porod, še posebno v primeru, ko je fetus v medenični vstavi, to je z nogicami ali ritko naprej.

” Včasih je potrebna samo 1 terapija, da se plod obrne v normalno lego za porod ”.

 

Koliko terapija je potrebnih?

Pogosto bodoče mamice med terapijo povedo, da lahko čutijo premik dojenčka kot odziv na terapijo.

Nekatere med nosečnostjo potrebujejo 2 – 4 tretmaje, da se rešijo simptomov, medtem ko druge potrebujejo več tretmajev, da bi ostale v optimalni formi.

 

Nosečnice tudi poročajo, da imajo boljšo koncentracijo in več energije.

Nosečnica je med tretmaji vedno v udobnem položaju.

Tretma se izvaja preko lahkega oblačila, leži lahko na boku, sedi ali pa stoji.

 

Bownova Terapija med porodom

 

Bownova terapija se lahko izvaja tudi med porodom (če so za to pogoji). S terapijo se relaksirajo mišice in vezi medenice in se tako omogoči lažji in hitrejši porod.

Terapija zmanjša bolečine, v drugi fazi poroda pa stimulira bolj učinkovite kontrakcije maternice.

 

Bownova Terapija po porodu

 

Bownovi tretmaji kmalu po porodu pospešijo vračanje medenice v prvotni položaj, vplivajo na hitrejše okrevanje po carskem rezu in v primeru epiziotomije.

Obstajajo tudi posebni gibi za stimuliranje dojenja in za problem prekomerne ali nezadostne količine mleka.

 

Bownova Terapija za dojenčke

 

STE VEDELI?

Bownova Terapija je tako nežna in varna, da se izvaja že pri novorojenčkih. Bownova Terapija za dojenčke je izredno učinkovita pri težavah dojenčkov, ki se največkrat začnejo s krči in drugimi prebavnimi težavami.

 

 

Nosečnice in mamice, pokličite na telefonsko številko 031 581 835 in se naročite na Originalno Bownovo Terapijo zase ali za vaše malčke. Z veseljm pomagam vam in vašemu dojenčku se rešiti tegob, ki vas pestijo.

 

© 2018 Bowtech – Vse pravice pridržane